Spaghetti
Spaghetti
Spagetti uzun, ince, katı, silindirik bir makarnadır . Geleneksel İtalyan mutfağının temel gıdasıdır . Makarnalar gibi spagetti de öğütülmüş buğday , su ve bazen vitamin ve minerallerle zenginleştirilerek yapılır . İtalyan spagettisi genellikle sert buğday irmiğinden yapılır .Genellikle makarna beyazdır çünkü rafine un kullanılır, ancak tam buğday unu da eklenebilir.Spaghettoni daha kalın bir spagetti türüdür, spaghettini ise daha ince bir türüdür. Capellini çok ince bir spagetti türüdür, erişte ise orta kalınlıkta olanları ifade eder.
Başlangıçta spagetti oldukça uzundu, ancak 20. yüzyılın ikinci yarısında daha kısa uzunluklar popülerlik kazandı ve şimdi en yaygın olarak 25–30 cm (10–12 inç) uzunluklarda mevcuttur. Çeşitli makarna yemekleri buna dayanır ve sıklıkla domates sosu, et veya sebzelerle servis edilir.
Nasıl yapılır....
Büyük bir tavada ateşte kızarana kadar pişirin ve karıştırın. Süzün.
Tavada İtalyan sosisine domates sosu, küp doğranmış domatesler, defne yaprakları, İtalyan baharatları, sarımsak tozu, fesleğen, kekik, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu orta-düşük ateşte en az 1 saat pişirin; gün boyu kısık ateşte pişirmek en iyisidir.
Bu arada, büyük bir tencerede hafif tuzlu suyu kaynatın. Spagettiyi kaynar suda yumuşayana kadar ama ısırınca sert olana kadar 8 ila 10 dakika pişirin. Süzün ve büyük bir servis kasesine aktarın.
Makarnayı kaynayan sosun içine ekleyin ve eşit şekilde kaplanana kadar karıştırın.
Комментарии
Отправить комментарий