Pkhali
Pkhali (bazen: mkhali ) ( Gürcüce ფხალი ), değişkenlik ilkesini (“tek tarife, farklı özellikler”) kullanan Gürcü mutfağının en popüler ve ucuz yemeklerinden biridir
Pkhali'nin temeli herhangi bir sebze veya bitkidir:
ısırgan otu, ekala (kelimenin tam anlamıyla - diken, sarsaparilla olarak bilinir ); turp, pancar, karnabaharın genç üst kısımları ; İsviçre pazı veya pazı ve ayrıca et, balık veya sakatat .
Ana madde ince kıyılmış, saklanmış, saklanmış , beyazlatılmış veya pişmeden bırakılmıştır ( örnek bitkiler, bazı sebzeler). Pkhali, ceviz, acı biber, sarımsak, kişniş , soğan, suneli şerbetçiotu , tuz ve şarap sirkesinden yapılan yetişen bir sosla tatlandırılır .
Pkhali, et yemeklerinde meze veya garnitür olarak servis edilir. Bitkisel ve bitkisel bazın minimal ısıl işlem, neredeyse tüm vitaminlerini korumanıza olanak sağlar . Sos, orijinal ürün maliyetinin daha iyi olacak şekilde değiştirilmesi mümkün .
Bir tepecik haline getirilir Pkhali, salata kasesinde veya tabakta servis edilir veya "pirzola" şeklinde serilir. Festival masası için,
nar tanelerinin yerleştirildiği ve fındıkların döküldüğü yığından girintili küçük toplar oluşturulur .
Комментарии
Отправить комментарий