Pkhali

 Pkhali  (bazen:  mkhali  ) (  Gürcüce ფხალი  ), değişkenlik ilkesini (“tek tarife, farklı özellikler”) kullanan  Gürcü mutfağının  en popüler ve ucuz yemeklerinden biridir 

Pkhali'nin temeli herhangi bir sebze veya bitkidir: 


ısırgan otu, ekala (kelimenin tam anlamıyla - diken, sarsaparilla  olarak bilinir  );  turp, pancar,  karnabaharın  genç  üst kısımları  ; İsviçre pazı veya  pazı  ve ayrıca et, balık veya  sakatat  .

Ana madde ince kıyılmış, saklanmış,  saklanmış , beyazlatılmış veya pişmeden bırakılmıştır ( örnek bitkiler, bazı sebzeler). Pkhali, ceviz, acı biber, sarımsak, kişniş , soğan, suneli şerbetçiotu , tuz ve şarap sirkesinden yapılan yetişen bir sosla tatlandırılır .            

Pkhali, et yemeklerinde  meze veya garnitür olarak servis edilir. Bitkisel ve bitkisel bazın minimal ısıl işlem, neredeyse tüm vitaminlerini korumanıza olanak sağlar . Sos, orijinal ürün maliyetinin daha iyi olacak şekilde değiştirilmesi mümkün  .          

Bir tepecik haline getirilir Pkhali, salata kasesinde veya tabakta servis edilir veya "pirzola" şeklinde serilir. Festival masası için,
 
nar tanelerinin yerleştirildiği ve fındıkların döküldüğü yığından girintili küçük toplar oluşturulur .
      

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Dovğa

Dolma