Dovğa

 Dovğa  Azerbaycan'ın milli yemeğidir.


Yoğurt - 200 gr, ekşi krema - 40 gr, yumurta 1 adet, un - 8 gr, pirinç - 20 gr, yeşil soğan - 18 gr, ıspanak - 40 gr, kişniş, dereotu, kavar - 30 gr, nane - 15 gr, kereviz- 10, tuz.


Dovga kaydı için  yoğurt ve ekşi krema unla çırpılır, üzerine yumurta ve pirinç bağlanır. Lorun patlama için kütle sürekli olarak sürekli ısıtılır. Kaynatıldıktan sonra depolanacak ve miktarı dökülüp hazır olana kadar pişirilecekler. Dovga etli ve etsiz olarak hazırlanır. Etli dovga güvenliği için ısıtılarak ayrı ayrı bir tencerede haşlanır, kıyılmadan küçük köfteler yapılır ve küçük parçalar ile birlikte pişene kadar saklanır. Daha sonra dağıtılır ve köfteler ana dağıtılır.                

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Pkhali

Dolma