Baget

 BAGET bir  Fransız kökenli  ekmek türü  ve genellikle yağsız hamurdan yapılır (hamur, şekli   değil, Fransız ürünleri tarafından üretilir).  Uzunluğu ve çıtır kabuğu ile ayrılır. 

Bir baget ekmeğinin çapı yaklaşık  5 ila 6 cm'di ve genellikle yaklaşık 65 cm (26 inç) uzunluğundadır, ancak 1 m'ye (39 inç) kadar uzun olabilir.


Kasım 2018'de, bu ekmeğin yapımının "zanaatkarlığı ve kültürü" ile ilgili belgeler,  Fransız Kültür Bakanlığı'nın Ulusal Somut Olmayan Kültürel Miras Envanterine eklendi.  2022'de baget metninin özgünlük bilgisi ve kültürü UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerine kaydedildi.   

    

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Dovğa

Pkhali

Dolma